Er du over 50:  Omega-3 og B-vitaminer tar vare på hjernen

Er du over 50: Omega-3 og B-vitaminer tar vare på hjernen

Daglig tilskudd med omega-3 og B-vitaminer som B6, B12 og folat kan bedre kognitive funksjoner og mindre gi mindre nedstemthet hos eldre, i følge forskning fra Korea.

Med økende alder kan vi ofte oppleve en gradvis reduksjon i våre kognitive evner.  Kognitive evner er for eksempel hukommelse, oppfattelse, oppmerksomhet, språk og kommunikasjon. Med alderen kan dette gradvis øke i omfang.

Riktige næringstoffer som omega-3 og B-vitaminer kan i følge en rekke vitenskapelige studier være til nytte for hjernens normale funksjoner og normale kognitive funksjoner som hukommelse, oppmerksomhet og nedstemthet.

I undersøkelsen fra Korea som varte i 12 uker deltok personer over 65 år. Halvparten av de eldre fikk et daglig tilskudd av vitamin B6, vitamin B12 og folat. Den andre gruppen fikk uvirksomme narretabletter.

Resultater etter kun 12 uker

Etter kun 12 uker viste undersøkelsen at de eldre som fikk tilskudd av disse B-vitaminene gjorde det signifikant bedre på forskjellige kongitive tester, sammenlignet med de som fikk narretabletter. De hadde også en betydelig lavere grad av nedstemthet og lavere homocystein-nivå i blod.

Undersøkelsen bekrefter tidligere funn som viste at personer med høye homocysteinverdier har dobbelt så stor risiko for å utvikle alderssvekkelse av hjernen, sammenlignet med personer som hadde normale verdier. Disse verdiene henger sammen med nivåer av B-vitaminer. B-vitaminer er nødvendig for å danne enzymer som bryter ned homocystein.

Forskerne mener at funnene fra studien kan ha praktiske betydninger for å redusere forekomsten av kognitive forstyrrelser og nedstemthet hos eldre. De mener klart at tilskudd av disse B-vitaminene hjernefunksjoner og kan gi bedre livskvalitet.

Crystal Mind med omega-3 og B-vitaminer

Crystal Mind er et norskutviklet produkt utviklet for hjernen vårm uansett alder.  Crystal Oil har et naturlig høyt innhold av omega-3-fettsyren EPA, men lavt innhold av DHA.  Dette er hva forskere nå er enige om er best for hjernens normale funksjoner.

I tillegg til omega-3-EPA, inneholder Crystal Mind også magnesium, sink, vitmain B6, vitamin B12, folat, vitamin D3 og GLA-fettsyrer, ingredienser som styrker hjernens normale funksjoner og bidrar til normale psykologiske funkjsoner.

Det er velkjent at næringsemner i kapselform opptas 2-3  ganger bedre enn tabletter. Derfor er Crystal Mind så effektiv, selv i mindre doser.

Aries Helse Crystal Mind

 Ja, takk!

Send meg en startpakke med Crystal Mind til 30 dagers forbruk til halv pris.

Jeg betaler kun kr. 149,50 + porto kr. 48,-.

Som stamkunde mottar du to måneders forbruk til fastpris kr. 299,- pr (inkludert porto).

Dette utgjør en pris på kun kr. 149,50/ mnd.

Du er ikke forpliktet til noe videre kjøp, men du blir abonnement. Ønsker du ikke motta flere forsendelser med Crystal Mind, gir du beskjed per telefon eller per e-post til vårt kundesenter innen 2 uker etter å ha mottatt din første prøvepakke. Vi vil så avslutte ditt abonnement. Som abonnement av Crystal Mind får du Crystal Mind hver andre måned, til en totalpris på kr 299,- inkludert porto. Dette utgjør kun kr. 149,50/ mnd. Frist for avbestilling er 14 dager etter mottatt prøvepakke og du finner opplysninger om fristen på din faktura. Tilbudet er kun gyldig 1 gang per år per person.

Kjøpsbetingelser

Lær mer om Crystal Mind her

 

 

Kilder:

  1. Mild kognitiv svikt MCI. Legehåndboka: http://nevro.legehandboka.no/handboken/sykdommer/demens-og-delir/sykdommer-og-symptomer/mild-kognitiv-svikt-mci/
  2. Effects of Multivitamin Supplements on Cognitive Function, Serum Homocysteine Level, and Depression of Korean Older Adults With Mild Cognitive Impairment in Care Facilities. Lee et al., Journal of Nursing Scholarship. 2016 May;48(3):223-31. doi: 10.1111/jnu.12201. Epub 2016 Feb 15.

 

 

Flere artikler:

Lukk meny